Paylaşmak Güzeldir

8 Ocak 2015 Perşembe

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır ?


tavuklu börek nasıl yapılır
Tavada Tavuklu Börek
Sizlere nefis olduğu kadar son derece pratik ve kolay bir börek tarifi vermek istiyoruz. Damakları için farklı bir lezzet arayan okurlarımız için de muhteşem bir tarif. İsterseniz, ana yemeklerin yanında, isterseniz 5 saatlerinizde, isterseniz de, ara sıcak larak rahatlıkla servis yapabileceğiniz böreğimizin yapımı son derece kolay. Acil misafir durumlarında da son derece işinize yarayacak olan tavuklu börek tarifimizi, mutlaka hemen ulaşabileceğiniz bir yere not almanızı önereceğim. Tarifimizin adını göen okurlarımız çok zor ve meşakkatli bir börek olduğunu düşünebilirler. ama inanın son derece kolay ve lezzetli bir börek.. Tavada Tavuklu Börek Tarifi

Tavuklu Börek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  •  4 adet lavaş, 
  • 1 adet tavuk göğüs eti, 
  • 2 adet orta boy domates, 
  • 1 adet orta boy kuru soğan, 
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber, 

Kolay Tavuklu Börek Nasıl Yapılır  ?

Domates, soğan ve tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın.Tavaya sıvıyağın içine atıp kızdırın ve üzerine soğanı ekleyin. Soğan kavrulduktan sonra tavuk eti ve domatesi de ilave edin. Domates suyunu çekene kadar pişirip en son tuzunu ekleyin. Harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin. Lavaş ekmeklerden bir tanesini yağlanmış tavaya serin. Rendelenmiş kaşar peyniriyle üzerini kaplayın. Üzerine tavuklu harç yayıp başka bir lavaşla üzerini kapatın.Tavanın kapağını kapatıp böreği önlü arkalı pişirin.Kalan lavaş ve harç için aynı işlemleri yapın.Dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun.
Tavuklu Börek,Tarifi,Nasıl Yapılır,Kolay ,Pratik Yapımı,Yapılışı,Tavada Böreği
Tepkiler:

0 yorum: