Paylaşmak Güzeldir

15 Şubat 2014 Cumartesi

Zerdeçalin Karaciğere ve Kansere Faydaları

Zerdeçalın Kansere Faydaları,Zerdeçal Nasıl Kullanılır,Zerdeçalın Faydaları ve Nasıl Kullanılır
Zerdeçalın Kansere Faydaları
Zerdeçalin Karaciğere ve Kansere  Faydaları
Zerdeçalın Faydaları,Zerdeçalın Yararları,Zerdeçalın Karaciğere Faydaları,Zerdeçalın Kansere Faydaları,Zerdeçal Nasıl Kullanılır,Zerdeçalın Faydaları ve Nasıl Kullanılır
Zerdeçalın mucizeleri artık bilisel olarak da kanıtlanmıştır. Uzmanlar, karaciğr hastlaıklarından ve kanserden korunmak için zerdeçal tüketimini ısrarla önermektedirler. Zerdeçal daha çok hint yemeklerinde kullanlan bir baharattır. Hintlilerin alışkanlıklar ne kadar farklı olursa olsun, kanserden ölen Hintli yoktur. Bu da zerdeçal kullanımının çok yaygın olmasına bağlıdır.

Son yıllara kadar zerdeçal ülmeizde sık kullanılan bir baharat değildi. Fakat son derece faydalı ve yemeklere lezzet veren bir baharat olması nedeni ile artık Türk mutfağına gidi ve sıklıkla kullanılan bir baharat haline geldi. Bu kadar çok önerilen ve kullanılan zerdeçalın faydaları nelerdir gelin hep birlikte görelim.
Zerdeçalın Faydaları,Zerdeçalın Yararları,Zerdeçalın Karaciğere Faydaları,Zerdeçalın Kansere Faydaları,Zerdeçal Nasıl Kullanılır,Zerdeçalın Faydaları ve Nasıl Kullanılır
*Zedeçalın içersinde bulunan kurkumşn maddesi, aslında pek çok ilacın da ham maddesini oluşturmaktadır.
* 3 gr zerdeçal (yaklaşık 1 tatlı kaşığı) 30-90 mg arasında urkumin içermektedir. Günlük 200 gr kurkumin tüketen kişilerin karaciğer hastalıkları vekansere yakalanma riski tüketmeyen insanlara oranla çok çok azdır.
* Karaciğerde bir hastalık olup olmadığının tespitine yarayan ALT,AST ve GGT dir. Karaciğer fonksiyon testlerinin normalin üzerinde çıkması karaciğerde bir hastalık olabilceğinin en önemli göstergesidir. Bu fonksiyonların yüksek çıkması, kolesterol ve tirgliserd gibi kan yağlarının artmasından dolay karaciğerde yağlanma ve bun abağlı olarak kalp krizi riskinin artması gibi bir  sebepten meydana gelebileceği gibi, Hepatit ve siroz gibi ciddi karaciğer hastalıklarından birisinin de habercisi olabilir.
Bu gibi rahatızlıklarda zerdeçalın faydası çok büyüktür. Çünkü, karaciğer vüdumuz için son derece önemli bir organdır ve karaciğerde yaşanacak bir rahatsızlık tüm vücut için son derece tehlikelidir. Zerdeçal karaciğeri temizlemenin ve temiz tutmanın en güzel ve en etkili yoludur. Osmanlı döneminde de sıklıkla kullanılan zerdeçalı siz de, çorbalarınıza, yemekleriniz,dolmalarınıza katarak, kendinizin ve ailenizin sağlığına sağlık katabilirsiniz.
Zerdeçal sadece karaciğer için değil kanser için de en iyi koruyucudur.Aynı zamanda kanseri tedavi edici özelliği vardır. Bilimsel araştırmalarda zerdeçalın kansere faydaları konusunda pek çok olumlu sonuç elde edilmiştir.İçerdiği kurkumin sayesinde, tümör hücrelerinin çoğalmasını engellemektedir.
Eğer yemeklerde kullanmak istemiyorum derseniz, şifa niyetine, bal veya pekmezin içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aktarlardan öğütülmüş zerdeçal alarak, balın veya pekmezin içine karıştırıp tüketmenizdir. Yetişkinler için günlük kullanım dozu 2-3 tatlı kaşığıdır.
Zerdeçalın Faydaları,Zerdeçalın Yararları,Zerdeçalın Karaciğere Faydaları,Zerdeçalın Kansere Faydaları,Zerdeçal Nasıl Kullanılır,Zerdeçalın Faydaları ve Nasıl Kullanılır
Tepkiler:

0 yorum: