Paylaşmak Güzeldir

19 Aralık 2012 Çarşamba

BİTKİ ÇAYLARI NASIL YAPILIR ?

Bitki Çaylarının Faydaları
Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır
Bitki Çayları Nasıl yapılır ?
Bitki Çayları Nasıl Demlenir,Bitki Çayları Nasıl Yapılır,Bitki Çaylarının Faydaları,Rezene Çayı Nasıl Yapılır,Karahindiba Çayı,Portakal Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır,Portakal Kabuğu Çayı Faydaları
Bitki Çayları ve Faydaları
Artık günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız bitki çayları nasıl yapılır ? konulu bir makale hazırladık sizler için. Sonderece faydalı bir kaç bitki çayı tarifi ve faydaları konusunda sizleri aydınlatmak istedik..

Bitki Çayları Nasıl Demlenir,Bitki Çayları Nasıl Yapılır,Bitki Çaylarının Faydaları,Rezene Çayı Nasıl Yapılır,Karahindiba Çayı,Portakal Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır,Portakal Kabuğu Çayı Faydaları
Rezene Çayı  Nasıl Yapılır ;250 Gr kaynamış suyun içine, 1-2 çay kaşığı rezene atarak, 5-10 dak. demlendşrşrn. Süzerek için.
Rezene Çayının Faydaları ;Yunanlılar, rezeneye “Maraton” derler. Zayıflamaya olan etkisiyle bilinir. Romalı hekim Galen onun için, kuru, sıcak ve faydalı demiştir. Hazımsızlığa, soğuk algınlığına karşı birebirdir. İştah kontrolü, karın ve mide krampları ve emzirenlere süt arttırmada kullanılabilir.
Karahindiba Çayı Nasıl Yapılır ; 4 bardak kaynar suyu tencereye koyun. İçine , 6 yemek kaşığı kurutulmuş karahindiba kökükünü atıp, 20-25 dak. kaynatın. Ardından 6 yemek kaşığı karahindiba yapraklarını atın.20 dak. demlendirdikten sonra hemen için. Her seferinde taze olarka hazırlayın.
Karahindiba Çayı Faydaları ;Potasyum açısından oldukça zengindir. Karaciğer üzerinde toksinleri atma eylemi gösterir. Gebelikte ortaya çıkan preeklampsiye karşı da etkilidir. İdrar arttırıcıdır.
Portakal Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır;1 adet portakalın kabuğu,1 bardak kaynar suya atılıp, kaynatılır. Günde 1 defa 3–4 gün süreyle içilir.1 bardak kaynar suya atılıp, kaynatılır. Günde 1 defa 3–4 gün süreyle içilir.
Portakal Kabuğu Çayı Faydaları ;Çin tıbbında geleneksel olarak kullanılan portakal kabuğu; düşük kolesterol ve yüksek tansiyon konusunda oldukça etkilidir.Hamilelerde sabah bulantılarında, sindirim bozukluklarında, karında oluşan şişkinliklerde ve iştahsızlıkta rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle kabızlık için son derece faydalıdır.
Ebegümeci Çayı Nasıl Yapılır ;  1 tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci yaprağı,1 su bardağı soğuk suyun içine akşamdan ıslatılır. Sabah süzülerek, elde edilen su çay veya gargara olarak tüketilir. Veya 1 tatlı kaşığı kuru bitki, kaynar suyun içine atılıp, 10-15 dak. demlendirilir ve günde 2-3 defa içilir.
Ebegümeci Çayının Faydaları; Çin’de bir süs bitkisi olarak yetişmeye başlamış. Ardından pek çok ülkeye yayılmış. Protein ve C vitamini açısından çok değerlidir.Yüksek tansiyon, düşük kolesterol düzeyleri, bağışıklık sistemini güçlendirmek, soğuk algınlığı, grip, kabızlık konularında etkilidir. Ayrıca antioksidandır.
Bitki Çayları Nasıl Demlenir,Bitki Çayları Nasıl Yapılır,Bitki Çaylarının Faydaları,Rezene Çayı Nasıl Yapılır,Karahindiba Çayı,Portakal Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır,Portakal Kabuğu Çayı Faydaları
Tepkiler:

0 yorum: