Paylaşmak Güzeldir

26 Kasım 2012 Pazartesi

YALANCI SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR ?

Yalancı Su Böreği Yapılışı
Yalancı Su Böreği Tarifi
Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır ?
Yalancı Su Böreği,Yalancı Su Böreği Tarifi,Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır,Yalancı Su Böreği Yapılışı,Yalancı Su Böreği Yapımı
Su böreği nefis bir tat olmasına karşın son derece zahmetli ve yapımı oldukça zor bir börektir. Bu sebeple de yalancı su böreği diye bir börek çeşiti icad edilmiştir. Eğer siz de benim gibi su böreği seviyorsanız yalancı su böreği tarifi ile kolaylıkla evde su böreği yapabilirsiniz.. Evet bu günkü konumuz yalancı su böreği nasıl yapılır?

Yalancı Su Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ;
* 10 adet yufka ,
* 300 g orta yağlı beyaz peynir,
* 1 yumurta Maydanoz ,
Yalancı Su Böreği Sosu Nasıl Yapılır
* 1.5 su bardağı süt,
* 2 şişe sade soda,
* 1 çay bardağı sıvı yağ,
* 1 yemek kaşığı tereyağ,
Yalancı Su Böreği,Yalancı Su Böreği Tarifi,Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır,Yalancı Su Böreği Yapılışı,Yalancı Su Böreği YapımıTepsiyi yağlayın.. Bir yufkayı tepsinin kenarından taşacak şekilde, tepsiye serin. Süt,soda,tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sotan 2 kepçe dolusu, tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine dökün. 8 adet yufkayı iri parçalar halinde tek tek didikleyip her kata hazırladığınız sostan bir miktar gezdirin. Ufaladığınız ve içine maydonoz koyduğunuz peyniri, 4. yufka didikleme işleminden sonra yufkaların üzerine koyun. Yufka didikleme işine devam edip, yine her kata hazırladığınız sostan dökün. .En altta tepsiden taşan yufkanın taşan kısımlarını, yufka katlarının üzerien katlayın. 10 yufkayı bütün olarak, yapmış olduğunuz yufka katlarının üzerine, tepsiden taşmayacak şekilde serin. Üzerine fırça ile yumurta sürüp, 10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Önceden ısıtmış olduğunuz 190 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun..
Yalancı Su Böreği,Yalancı Su Böreği Tarifi,Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır,Yalancı Su Böreği Yapılışı,Yalancı Su Böreği Yapımı
Tepkiler:

0 yorum: