Paylaşmak Güzeldir

13 Mart 2012 Salı

EKMEK MANTISI TARİFİ


Ekmek MantısıTarifi
Ekmek Mantısı,Ekmek Mantısı Tarifi,Kolay Mantı,Kolay Mantı Tarifi,Kolay Mantı Yapımı,Pratik Mantı,Pratik Mantı Tarifi
Mantı bizim gelezenksel lezzetlerimizen bir tanesi... Son derece keyifle yediğimiz bir lezzet. Ama yapması da bir o kadar zahmetli.. Saatlerce uğraşıp, küçücük mantı yapacağız diye hanımlar helak oluyorlar... bu makalemizde, hanımlara da beylere de harika bir habaerimiz var. Kolay mantı.. Duymuş muydunuz ?
Eğer duymadıysanzı, pratik mantı tarifi vereceğiz ve mutlaka deneyin deriz... Ekmek Mantısı Tarifi için ;
Gerekli Malzemeler ;
* 1 adet bayat ekmek,
* 14 adet büyük boy kurusoğan,
* 1 diş sarımsak,
* 1 adet yumurta,
* 1/2 demet maydonoz,
* 1 tatlı kaşığı tuz,
* 1 er çay kaşığı kırmızı biber, karabiber, kuru nane,
* 1/2 bardak su,
Ekmek Mantısı,Ekmek Mantısı Tarifi,Kolay Mantı,Kolay Mantı Tarifi,Kolay Mantı Yapımı,Pratik Mantı,Pratik Mantı Tarifi
Bayat ekmeği robotta iyice çekin. Soğanı ince rendeden geçirin. Ekmek,soğan,yumurta ve baharatları yoğurun. Biçine biraz su katın ki kuru kalıp da dağılmasın. Hazırladığınız harçtan, orta büyüklükte parçalar koparıp, yuvarlayın. 1 LT et veya yavuk suyunu, (et suyu yosak et veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz) bir tencerede kaynatın. Hazırladığınız mantıları suyun içine atın. 10-15 dakia pişirin. Mantıları suyun içinden, bir süzgeç yardıı ile aldıktan sonra, tavada kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Servis atabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane salça karışımı sosu döküp sevis yapın. Afiyet olsun...
Ekmek Mantısı,Ekmek Mantısı Tarifi,Kolay Mantı,Kolay Mantı Tarifi,Kolay Mantı Yapımı,Pratik Mantı,Pratik Mantı Tarifi
Tepkiler:

0 yorum: