Paylaşmak Güzeldir

10 Mart 2010 Çarşamba

ADET DÜZENLEYİCİ ŞİFALI BİTKİLER


Adet kanamaları, her kadında aynı değildir. Kimisinde az, kimisinde fazla, kimisinde normal, kimisinde anormal. Ama, hemen hemen her kadın, hayatının belirli dönemlerinde,
adet düzensizliği yaşayabilir. Adet düzensizlikleri ve diğeradet kanamaları problemleri için, pek çok şifalı bitki mevcuttur. Bu şifalı bitkilerden bazıları ;
Ada çayı: Çayı hazırlanır, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken olmak üzere günde 3-4 fincan içilir.
Andız otu (kökü) : Çayı içilir. aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken olmak üzere günde günde 2—3 fincan içilmelidir. İçim zamanlarını, kendiniz tayin edebilirsiniz.
Aynı sefa (suşi çiçeği) : Çiçeklerinin çayı içilir.
Ayrık otu : Çayı (günde 2-3 defa ) ve suyu içilir.
Besparmak otu : Çayı içilir.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur.
Defne ağacı ve yemisi : Çayı içilir.
Duvar sarmasığı : Tozundan demletilir içilir.
Eksi yonca : Çayı içilir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Lavman yapılır veya buharına oturulur.
Kebere (kedi tırnağı) : Çayı içilir.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Lavman yapılır veya buharına oturulur.
Labada otu : Öğütülür 8 - 10 saat suda demletilir sabahları içilir.
Kıpti tası : Su ile karıstırılarak içilir.
Limon : Suyu içilir.
Melek otu : Kökü yenir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Lavman yapılır veya buharına oturulur.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Lavman yapılır veya buharına oturulur.
Sarısabır : Yenir.
Söğüt (aksöğüt) : Kabuklarının çayı içilir.
Sakayık (ayı gülü) : Çayı içilir.
Üyev ağacı : Surubu içilir.
UYGULAMANIN YAPILIŞ ŞEKİLLERİ ;
MACUN YAPIMI VE KULLANIM ŞEKLİ : Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir,
SUYUNUN KULLANIM ŞEKLİ : Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir.
HÜLASA HAZIRLANMASI : 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu,
bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.
LAVMAN BUHAR BANYOSU : Bitki karışımı kaynatılır buharına oturulur. Veya Lavman yapılır. (Bitki sularının içine oturulur. )
Tepkiler:

0 yorum: