Paylaşmak Güzeldir

19 Kasım 2009 Perşembe

HAVUÇLU VE TARÇINLI KEK TARİFİ

Bana göre, havuç ve tarçın keke çok yakışan ikili. Bu iki lezzetle, damaklararınızda güzel bir tat bırakmak için, havuçlu ve tarçınlı kek yapmaya ne dersiniz?

MALZEMELER:
*3 adet yumurta,
*1 adet büyük boy havuç,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 paker şekerli vanilya,
*1 yemek kaşığı tarçın,
*1 paket kabartma tozu,
*1 su bardağı yoğurt,
*2 su bardağı un,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
ÜZERİ İÇİN :
* Turuncu ve yeşil şeker hamuru,
YAPILIŞI: Havucu soyduktan sonra, rendenin, ince tarafıyla rendeleyin. Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra, vanilya, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince, havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Turuncu şeker hamurundan, kesme şekerden biraz büyük parçalar kopartarak minik havuçlar yapın. Yeşil şeker hamurundan minik yapraklar yaparak, varsa gliserin ya da su yardımı ile iki parçayı birleştirin. Soğuttuğunuz ve dilimlediğiniz her kek parçasını, bir adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın. Afiyet olsun...

Tepkiler:

0 yorum: