Paylaşmak Güzeldir

2 Ocak 2009 Cuma

PELİNOTU ÇAYININ FAYDALARI

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1-2 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki,
* 1 bardak kaynar su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :
Bitkiyi, suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Soğutulmadan içilmelidir. Nane ile karıştırıldığında etkisi artar.
FAYDALARI :
* Mide duvarı ve safra yolları kaslarının esnekliğini arttırır.
* İştah açıcı özelliği vardır. İştah açması beklendiğinde yemekten önce, sindirimi uyarması beklendiğinde yemekten sonra 1 bardak bitki çayı içilmelidir.
* Safrakesesi duyarlı kişiler, günde yalnızca 1 bardak pelinotu çayı içtiklerinde, büyük rahatlık duyacaklardır.
* Soğuk algınlığı ve gribe karşı da hafif etkilidir.
* İyileşme döneminin kısalmasını sağlar, organizmayı güçlendirir.
* Pelinotu genel olarak, organizmanın savunma gücünü ve safrakesesi salgılarını arttırır.
* Ağrılı adet görmeye karşı kullanılabilir. Adet kanaması artar ve böylece ağrılar diner.
* Mide ve bağırsak ülserinde ve ağır böbrek hastalıklarında kullanılmamalıdır.
ÖNEMLİ UYARILAR : Önerilen dozajlar aşılmadığında, bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Hamileler kullanmamalıdır. Uzun süreli kullanılmamalıdır.Pelinotu çayını tatlandırmaya çalışmamak gerekir; çünkü başarı şansı yoktur. Ayrıca, tatlandırıldığında etkisi azalır.
Tepkiler:

0 yorum: