Paylaşmak Güzeldir

2 Temmuz 2008 Çarşamba

TAZE FASULYENİN FAYDALARI

Yaz mevsiminin en çok tüketilen sebzesi sanırım, taze fasulye. Zeytinyağlısı veya diğer çeşitlieri, hangisi olursa olsun, son derece sağlıklı ve faydalı bir sebze. Besin değeri çok yüksek olan taze fasulye dünyanın çok yerinde bolca tüketilen önemli bir kültür bitkisidir. Orta Amerika kökenli olan bu bitki 250 yıl önce anadoluya gelmiş ve çok geniş bir alana yayılmıştır.
* Taze fasulyede A,B1,B2VE C vitaminlerince zengindir.
* Taze fasulyede vucütta biriken asidi nötralize edebilecek baz fazlalığıda mevcuttur.
*Fasulyenin hazım olabilirlik oranı %84 dür.
* Ayrıca fasulye baklalarında bulunan phasol ve phaseolin maddelerinin şeker hastalığında kullanılan insülin karekterinde olduğu ve bu yüzden kandaki şeker miktarının düşürülmesinde kullanıldığı bilinmektedir.
* Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, genç-ihtiyar herkese tavsiye ediyor.
* Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok fayda verdiğini bildiriyor.
* Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.
* Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
Tepkiler:

0 yorum: